Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Seneste nyt fra Faxe - torsdag den 8. oktober

Profilbillede
Ninna Jalog

Faxe er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

KORSØR: Med 172 km/t på Storebæltsbroerne

I går mellem klokken 5.36 og 11.40 målte politiet hastigheden på Storebæltsbroerne ved Korsør. Der var 4961, som kørte forbi i dette tidsrum, og af dem var der 193, som ikke overholdt den tilladte hastighed på 110 km/t. Der var 11 bilister, som oven i købet kørte så hurtigt, at de står til et klip i kørekortet, og den hurtigste bil blev målt til hele 172 km/t, hvilket udløser en betinget frakendelse. Det er der også en enkelt anden bilist, som kan se frem til.

 

NYKØBING F.: Fandt hash – 29-årig sigtet

Efter et tip ransagende politiet i går formiddags en adresse på Engboulevarden i Nykøbing F. Her fandt betjentene noget hash, og en 29-årig mand blev sigtet efter lov om euforiserende stoffer

 

SLAGELSE: Pas på svindlere fra "banken"

Onsdag klokken cirka 10.30 blev en ældre kvinde fra Slagelse ringet op af en mand, der påstod, at han ringede fra kvindens bank. Han fortalte, at der var nogen, der havde forsøgt at hacke hendes konto. "Banken" ville derfor sende en medarbejder hjem til kvinden for at hente hendes kreditkort, så de kunne hjælpe med at løse problemet. Kun ti minutter senere bankede det på kvindens dør, og en mand slap afsted med kvindens kort, som hun heldigvis hurtigt fik spærret. Manden var 40-45 år, cirka 160-165 centimeter høj, kraftig af kropsbygning, lys i huden og havde lyst, kort hår. Han talte dansk og var iført en grå joggingtrøje og en grå kasket.

Lidt senere – klokken 15.30 – fik en anden ældre kvinde, der også var fra Slagelse, et tilsvarende opkald fra en mand, der hævdede at ringe fra hendes bank. Her fortalte manden, at der var hævet 12.000 kroner ulovligt på kvindens konto, og da klokken var tæt på bankens lukketid, tilbød "banken" at sende en medarbejder ud til kvindens hjem for at hente hendes kort. Kort efter dukkede to mænd op på kvindens bopæl, og før kvinden kunne nå at få spærret sit kort, var der hævet 15.000 kroner fra hendes konto.

Politiet opfordrer til, at man altid er særdeles varsom, hvis man bliver kontaktet af personer, der udgiver sig for at være fra ens bank, kommune eller anden myndighed. Ring f.eks. tilbage til banken og tjek, at opkaldet faktisk kom fra dem. Giv desuden aldrig kort, koder eller personlige oplysninger ud.

Tal gerne med ældre medborgere om det - Har du f.eks. bedsteforældre i familien eller en ældre nabo, vil det være godt at tage en snak med dem om, hvad de skal være opmærksomme på, hvis de bliver kontaktet af en fremmed.

 

SLAGELSE OG NÆSTVED: To butikstyve standset

Onsdag klokken 15.13 bemærkede en medarbejder i Netto på Østre Alle i Slagelse, at en mand havde taget en pakke med høretelefoner uden at betale. Han gik igennem kasselinjen uden at standse og forlod butikken. Medarbejderen valgte at følge efter, og manden blev standset på Smedegade. Politiet blev tilkaldt, og tyven – der var 35 år og fra Slagelse – blev anholdt klokken 15.23 og sigtet for butikstyveri.

Lidt senere – klokken 17.01 i Næstved – bemærkede en medarbejder i Bilka i Næstved Storcenter, at en mand tog et par læsebriller i butikken uden at betale. Han blev også standset, og da politiet blev tilkaldt, blev han sigtet for butikstyveri. Det var en 56-årig mand fra København.

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget en enkelt anmeldelse om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Fuglebjerg Spurvevej Hus Onsdag klokken  13.15 – 15.40 Kontanter, samt diverse smykker

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Faxe Vemmetoftevej Onsdag klokken 08.55 – 13.35 ATK 150 27 50 km/t 78 km/t 6 klip
Korsør Storebæltsbroerne Onsdag klokken 05.36 – 11.40 ATK 4961 193 110 km/t 172 km/t 11 klip, 2 betingede frakendelser
Væggerløse Gedser Landevej Onsdag klokken 10.56 – 17.00 ATK 2209 7 60 km/t 102 km/t Ingen klip, 1 betinget frakendelse

 

 

 

Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi