Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Seneste nyt fra Faxe - tirsdag den 27. juli

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Faxe er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

NÆSTVED: 25-årig varetægtsfængslet efter voldsepisode

Søndag eftermiddag klokken 17.21 blev en mand overfaldet af en anden mand på Toldbodgade i Næstved. Overfaldsmanden, der viste sig at være en 25-årig mand fra byen, slog ifølge vidner bl.a. den anden mand i hovedet med en flaske. Politiet blev tilkaldt og en patrulje var ganske kort efter på stedet, hvor den 25-årige, der var meget truende, blev anholdt og sigtet for kvalificeret vold. Han blev i går fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Næstved, hvor han blev varetægtsfængslet frem til den 4. august. Som et led i at genoprette trygheden holdt politiets mobile politistation i går på Toldbodgade, så folk i området kunne få en snak med politiet om episoden.

 

VORDINGBORG: 42-årig sigtet efter ordensbekendtgørelsen

Politiet fik i går klokken 20.04 en anmeldelse om, at en mand havde virket truende og i øvrigt talt i nedsættende vendinger om en bilists etnicitet på Badstuegade i Vordingborg. Politiet blev tilkaldt, og ikke længe efter fandt patruljen frem til en 42-årig mand fra byen, som blev sigtet efter ordensbekendtgørelsen.

 

HOLME-OLSTRUP: Bilen blev beslaglagt

Politiet standsede i går klokken 22.30 en 20-årig mand, da han kom kørende ad Landevejen ved Holme-Olstrup. Det viste sig, at han ikke havde et gyldigt kørekort, og da det bestemt ikke var første gang, at han var blevet standset uden førerret, blev hans bil beslaglagt, og den 20-årig blev udstyret med en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven.  

 

RØDBY: Kvinde overtrådte indrejseforbud

Politiets udlændingekontrolafdeling standsede i går i indrejsefeltet på Færgestationsvej i Rødby klokken 10.30 en bus, som kom med færgen fra Tyskland. Her sad en 39-årig kvinde, som havde et indrejseforbud til efteråret 2022. Derfor blev hun anholdt og sigtet efter udlændingeloven.

 

ASKEBY: 20-årig torpederede fire biler

En narkopåvirket ung mand kørte klokken 10.12 ad Fanefjord Kirkevej i Kokseby, da han måtte undvige en modkørende bil. Derved mistede han herredømmet over sin bil og ramte fire parkerede biler, før han fortsatte op af en skråning, hvor bilen væltede om på siden. Den 20-årige fører slap med knubs, men blev efterfølgende sigtet for narkokørsel, brugstyveri af den bil, han kørte i, tyveri af nummerplader og for at køre uden førerret. Desuden havde han en kniv i lommen, så han blev også sigtet efter våbenloven og efter lov om euforiserende stoffer.

 

NÆSTVED: Havde hash i lommen

Politiet har ekstra fokus på narkosalg ved skoler. Også i sommerferien. Efter en borgers anmeldelse blev en 23-årig mand i går klokken 13.49 sigtet efter lov om euforisende stoffer, da han befandt sig ved en skole på Præstøvej i Næstved. Ved visitationen fandt betjentene nemlig en klump hash i lommen på ham.

 

FAXE: Nabostrid førte til anholdelse

Lang tids eskalerende nabostrid kulminerede i går, da den ene part måtte anholdes hele to gange for at skabe ro på en adresse ved Faxe. Da politiets patrulje nåede frem efter den ene nabo havde anmeldt en dødtrussel, blev den 53-årige nabo så vred, at politifolkene valgte at anholde ham kortvarigt. Betjentene forsøgte at skabe dialog mellem de to naboer, men efter en halv time blev det tydeligt at den 53-årige ikke kunne tales til ro og han blev derfor anholdt og taget med på stationen, hvor han blev løsladt fra igen ud på natten.

 

NYKØBING FALSTER: Narkobilist stak af fra kontrol

I forbindelse med en færdselskontrol på Nykøbingvej i Nykøbing Falster valgte en 18-årig mand fra lokalområdet at stikke af fra politiets patrulje. Det gik nu som forventet og efter et par kilometer blev hans bil standset. Det viste sig, at der var adskillige grunde til at den unge mand ikke burde have siddet i den bil. Han blev nemlig sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret, ingen registrering eller forsikring på bilen, falske nummerplader – og endelig for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Der venter ham nu et retsligt efterspil.

 

SLAGELSE: Anholdt efter trusler mod butikspersonale

En 23-årig mand fra Slagelse overtrådte i går klokken 16.07 et forbud, han har mod at være i en butik i Slagelse. Personalet kontaktede derfor politiet, og den 23-årige blev anholdt og sigtet for at ikke at overholde forbuddet mod at komme i butikken. Han indikerede, at han havde til hensigt at gå ind og tæske personalet, når patruljen forlod stedet. Som en konsekvens af dét, blev han taget med på stationen til en nærmere snak.  

 

 

 

INDBRUD

Politiet har modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Sakskøbing Maribovej Lejlighed 10.00-14.15 Værktøj

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har haft følgende hastigheds- og færdselskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Askeby Fanefjordgade 08.44-09.50 ATK 19 0 50   0
Nykøbing Falster Nykøbingvej 16.00-16.30 Færdsels- kontrol 2      

1 uden sikkerhedssele

 

Narkokørsel

Kørsel uden førerret

Ingen registrering af bil

Ingen forsikring af bil

Falske nummerplader

Efterkomme ikke politiets anvisninger

 

Næstved Øverup Erhvervsvej 06.28-08.28 ATK 341 74 50 80

20

1 betinget frakendelse

Præstø Næbvej 12.39-13.40 ATK 15 0 50   0
Sorø Vestmotorvejen 10.57-16.49 ATK 9840 119 130 171 2 betinget frakendelse
Toreby L Sakskøbingvej 18.04-19.04 Færdsels- kontrol 1       I klip for hastighed
Vordingborg Rynkebjerg 14.20-14.50 Færdsels-kontrol 1       1 klip for håndholdt mobil

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

Politiet har standset 4 påvirkede bilister i går:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Haslev Tornelundsvej 12.35 56-årig mand fra Haslev Spirituskørsel
Lundby Lundby Hovedgade 17.10 19-årig mand fra Lundby Narkokørsel
Nakskov Græshavevej 20.48 21-årig mand fra Nakskov

Narkokørsel

Kørsel uden førerret

Nykøbing Falster Fjellebrovej 16.05 18-årig mand fra Nykøbing Falster Narkokørsel

 

 

MUSIK TIL ULEMPE

Politiet har modtaget følgende anmeldelser om musik til ulempe:

 

Antal Påbud Bøder Beslaglæggelse
5 2 0 0

 

 

 

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi