Døgnrapporten i Faxe: mandag den 6. september

Profilbillede

Faxe er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

RUDS-VEDBY: 34-årig sigtet for blufærdighedskrænkelse

I en forretning på Slagelsevej i Ruds-Vedby blev en kvinde fredag klokken 9.45 udsat for blufærdighedskrænkelse, da en mand berørte hendes bagdel og blottede sit lem. Politiet blev tilkaldt og gennem gode vidneforklaringer fandt politiet en times tid senere frem til en 34-årig mand, som blev sigtet for blufærdighedskrænkelse.

 

STENLILLE: Fandt knive i bil

Efter et tip standsede politiet fredag klokken 11.44 en bil ved Stenlille. Her fandt betjentene bl.a. flere knive, og den 18-årige fører blev sigtet efter knivloven.

 

SLAGELSE: Viftede med hjemmelavet segl

I forbindelse med en almindelig patruljering traf et par betjente fredag eftermiddag en mand på Østre Alle i Slagelse, som gik og slog på vejskiltene med en segl-agtig genstand. Manden holdt ind imellem genstanden op til sin hals, eller rakte den ud foran bilisterne på stedet. Da de to betjente henvendte sig til manden, hævede han seglet mod dem, men han lagde sig dog hurtigt ned på jorden, da betjentene trak deres pebersprays. Manden, der er 45 år og med ukendt adresse, blev sigtet efter våbenloven. Det viste sig at være et tilvirket haveredskab med skarpt skær, som han gik rundt med. Det tog betjentene med sig.

 

SLAGELSE: Sigtet for butikstyveri

Fredag klokken 14.56 gik en 30-årig mand fra Slagelse ud af et supermarked på Sorøvej i Slagelse med en masse varer, han ikke havde betalt for. En medarbejder, der havde set, hvor den 30-årige gik hen, tilkaldte politiet. Kort efter var den 30-årige anholdt og sigtet for butikstyveri. Det viste sig desuden, at han formentlig også stod bag et andet butikstyveri fra et supermarked i nærheden – det blev han også sigtet for.

 

VORDINGBORG: Bil med hash beslaglagt

Fredag aften klokken 19 standsede politiet en 22-årig mand fra Vordingborg, da han kom kørende i bil ad Marienbergvej i Vordingborg. Det viste sig, at den 22-årige ikke havde førerret, og da det bestemt ikke var første gang, at han var blevet standset uden kørekort, blev bilen beslaglagt. Han virkede desuden noget påvirket af euforiserende stoffer, så derfor blev han også anholdt og sigtet for at køre i påvirket tilstand. Betjentene fandt hash i bilen, og det betød, at den 22-årige kunne tilføje en sigtelse efter lov om euforiserende stoffer til listen.

 

NÆSTVED: 29-årig varetægtsfængslet

Politiet har de seneste uger efterforsket en sag om salg af narko i Næstved. Fredag eftermiddag blev en 29-årig mand fra byen anholdt og sigtet for salg af narko, efter at politiet havde ransaget hans lejlighed, hvor der blev fundet kokain og ting, der indikerede, at han solgte det videre. Den 29-årige blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Næstved, hvor han blev varetægtsfængslet.

 

NYKØBING: Sigtet for hærværk efter rudeknusning

Natten til søndag fik politiet en anmeldelse om, at der gik en mand på Hospitalsvej og sparkede og bankede på dørene i området. Ved Ejegodbagere stod en mand, der passede på signalementet. Det var en 26-årig mand fra byen, og det viste sig, at der var knust en rude i indgangspartiet til bagerforretningen. Den 26-årige, der var noget ude af balance, blev anholdt klokken 1.25 og sigtet for hærværk, og han blev løsladt igen klokken 2.05.

 

NØRRE ALSLEV: Varetægtsfængslet efter vanvidskørsel

En 23-årig mand fra Letland blev søndag fremstillet i grundlovsforhør i retten og efterfølgende varetægtsfængslet. Han er sigtet for spirituskørsel og for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at tilføje andre skade. Den 23-årige blev anholdt søndag klokken 3.55, efter at han kørte frontalt ind i en anden bil på Gåbensevej ved Nørre Alslev, og føreren af den anden bil blev kørt til behandling på sygehuset i Nykøbing. En alkometertest af den 23-årige viste, at han havde en promille, der var højere end 2, og derfor blev den varebil, han havde kørt i, beslaglagt på stedet.

 

SLAGELSE: To sniffere sigtet

En politipatrulje gik natten til søndag på Fisketorvet, og ved muren til Skt. Mikkels Kirke sad der to unge mænd, der netop havde gjort et par baner kokain klar til brug på en mobiltelefon. De blev begge sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer – den ene var en 22-årig mand fra Valby og den anden en 24-årig mand fra Slagelse.

 

HOLME-OLSTRUP: Lagerrum brændt efter brug af ukrudtsbrænder

Politi og brandvæsen blev søndag eftermiddag kaldt en til ejendom lidt uden for Holme-Olstrup, hvor en mand havde været i gang med en ukrudtsbrænder. Det gik ud over et lagerrum, hvor ilden havde fået fat i trækonstruktionen. Ilden blev hurtigt slukket, men en 75-årig mand fra lokalområdet blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

 

FAXE: Politiet på festival

Politiet var søndag forbi en musikfestival, der blev afholdt på en mark ved Vindbyholtvej ved Faxe. Flere personer og flere køretøjer blev kontrolleret, og en enkelt bilist blev testet positiv for både cannabis og kokain. Det var en 36-årig mand fra Næstved, der blev sigtet for kørsel i påvirket tilstand.

 

TOKSVÆRD: Indsamling – men formentlig mest til sig selv

Søndag klokken 13.45 bankede det på døren hos en ældre kvinde i Toksværd. Det var en mand, der forklarede, at han var i gang med at samle ind til børn, og han spurgte, om kvinden ville give et bidrag. Efter at have scannet en QR-kode, overførte hun et mindre beløb, men umiddelbart bagefter fik hun mistanke om, at der var tale om en fupindsamling, og derfor anmeldte hun det til politiet. Anmeldelsen behandles som en bedragerisag og skal nu efterforskes nærmere.

Husk, at indsamlinger kun må finde sted med tilladelse fra Indsamlingsnævnet, og at tilladelsen skal forevises på forlangende.

 

NØRRE ALSLEV: Havde ulovlige stoffer med i bilen

Politiet standsede søndag klokken 14.15 en bil på Sydmotorvejen ved Nørre Alslev. Bilen lugtede af hash, og politibetjentene tjekkede de fire personer, der var i bilen. Den ene – en 32-årig mand fra København – havde en pose med 2,8 gram skunk i sin taske, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

RØDBYHAVN: Brugte mobil ved grænsen

Politiet udlændingekontrolafdeling tjekkede søndag eftermiddag de rejsende, der kom i land fra færgen i Rødbyhavn. En bilist var så travlt optaget af sin mobiltelefon, at han ikke standsede i første omgang, da han blev anmodet om det. Det var en 27-årig polsk mand, der blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen. Det viste sig også, at han havde en såkaldt bjørnespray med sig. Den blev konfiskeret, og han blev sigtet for overtrædelse af våbenloven. Det gjorde ham så ophidset, at han råbte en stribe skældsord efter politipersonalet, og han blev herefter anholdt klokken 16.20 og sigtet for fornærmelig tiltale. Han blev afhørt på politistationen, inden han blev løsladt igen klokken 19.12.

 

DØLLEFJELDE MUSSE: Marked afholdt i god ro og orden

Det tilbagevendende Døllefjelde Musse Marked blev afholdt denne weekend. Overordnet set forløb markedet roligt og i god stemning, og i betragtning af antallet af mennesker samlet på samme sted var der kun få, der overtrådte lovgivningen. Det drejer sig om en, der blev sigtet for spirituskørsel, fem blev sigtet for overtrædelse om ordensbekendtgørelsen, en blev sigtet efter lov om euforiserende stoffer, en blev sigtet for salg af narko, en blev sigtet for brugstyveri, en blev sigtet for vold efter at have givet en anden blodnæse, en blev sigtet efter våbenloven, og en havde fået alt for meget at drikke og måtte en tur på skadestuen.

 

SORØ: Uden kørekort i stjålen bil

På Tuelsø rasteplads ved Sorø kørte en 25-årig mand fra Sorø søndag aften ind i et vejskilt. Det så et vidne og tilkaldte politiet. Minuttet efter var en patrulje på stedet, og her traf de den 25-årige, som virkede noget påvirket. Desuden havde han ingen førerret, og bilen var meldt stjålet. Så den 25-årige blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, for kørsel i påvirket tilstand, for kørsel uden førerret og for brugstyveri.

 

FENSMARK: Knallertkører anholdt

En kvinde kontaktede søndag aften politiet og fortalte, at hun blev chikaneret af nogle unge på knallerter i Fensmark. Kort efter traf en politipatrulje syv unge. En af dem ville ikke fortælle, hvem han var, og derfor blev han anholdt og sigtet efter retsplejeloven. Det viste sig at være en 18-årig mand fra Næstved. Da han blev visiteret, fandt betjentene noget hash på ham, og derfor fik han yderligere en sigtelse efter lov om euforiserende stoffer.  

 

KREDSEN: Genåbning er gået fint

Denne weekend markerede afslutningen på en længere periode, hvor der har været særlige krav og restriktioner til, hvordan borgerne skal færdes for at mindske smitte med COVID-19. Derfor var der denne weekend fx ikke længere er krav om, at diskoteker og natklubber skal holde lukket. Fra politiets side kan vi melde, at genåbningen af nattelivet er gået fint. Folk har generelt opført sig godt.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Herlufmagle Lupinvænget Hus Fredag 10.40 Smykker, kontanter
Faxe Guldagervej Hus Torsdag 12.00-16.00 Ukendt
Bandholm Lysmøllegade Hus 31/8-3/9 Bilnøgler og bil
Haslev Søndre Jernbanevej Lejlighed Lørdag 14.50 Ukendt
Nykøbing Falster Jernbanegade Lejlighed Lørdag 16.06 Ukendt

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft en enkelt færdselskontrol:

By Vej Tidspunkt
Sakskøbing Karlslundevej Fredag 12.30-13.45

1 Spirituskørsel

1 manglende sikkerhedssele

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Nykøbing Falster Randersvej Fredag 12.17-14.15 ATK 142 7 50 70 1 klip
Korsør Vestmotorvejen Fredag 7.30-13.15 ATK 7964 175 110 168

1 klip

1 betinget frakendelse

Maribo Maribovej Fredag 14.56-16.20 ATK 150 7 80 111 1 klip
Stenlille Assentorpvej Fredag 14.0-16.12 ATK 80 0 50   0
Nyrup Merløsevej Fredag 16.50-19.30 ATK 256 29 60 96 6 klip
Maribo Nakskov Landevej Fredag 17.10-19.15 ATK 160 27 80 165

4 klip

1 betinget frakendelse

Eskildstrup Sydmotorvejen Fredag 13.58-20.00 ATK 4390 243 90 161

31 klip

2 betingede frakendelser

Næstved Slagelsevej Lørdag 08.35-09.35 ATK 90 3 60 69 1 klip
Næstved Slagelsevej Lørdag 8.35-9.35 ATK 414 72 50 100

6 klip

2 betingede frakendelser

Sorø Slagelsevej Lørdag 12.53-14.22 ATK 238 0 6   0
Sorø Vestmotorvejen Lørdag 15.01-19.35 ATK 5011 56 130 179 2 betinget frakendelse
Næstved Ringstedgade Søndag 8.33-12.03 Bestilt ATK 852 27 70 102 3 klip
Næstved Hammervej Søndag 13.15-14.00 Bestilt ATK 12 1 50 68 0
Sorø Slagelsevej Søndag 10.44-12.25 ATK 344 0 60   0
Sorø Vestmotorvejen Søndag 12.45-16.30 ATK 8573 50 130 163  

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I weekenden har politiet standset 16 påvirkede trafikanter:

By Vej Sigtet for Tidspunkt Person
Haslev Teestrupvej Spirituskørsel Fredag 00.05 27-årig mand fra Herlufmagle
Sorø Elmebjergvej Spirituskørsel Fredag 20.05 56-årig mand fra Struer
Nysted Sakskøbingvej

Spirituskørsel

Knivlov

Lørdag 02.15 24-årig mand fra Nakskov
Slagelse Ingemannsvej

Spirituskørsel

Narkokørsel

Lørdag 04.39 19-årig mand fra Sandved
Næstved Kanalvej Spirituskørsel Lørdag 11.54 60-årig mand fra Næstved
Karrebæksminde Karrebæksvej Spirituskørsel Lørdag 12.58 70-årig mand fra Karrebæksminde
Slagelse Smedegade

Spirituskørsel

Narkokørsel

Søndag 05.00 25-årig mand fra Sorø
Næstved Manøvej

Spirituskørsel

Narkokørsel

Søndag 20.35 26-årig mand fra Rønnede
Rødbyhavn Færgestationsvej Narkokørsel Fredag 00.12 30-årig mand fra Rønnede
Nørreballe Vestre landevej Narkokørsel Fredag 14.15 39-årig mand fra Stokkemarke
Vordingborg Marienbergvej

Narkokørsel

Kørsel uden førerret

Bil beslaglagt med henblik på konfiskation

Fredag 19.00 22-årig mand fra Vordingborg
Korsør Ørnumvej Narkokørsel Lørdag 17.10 31-årig mand
Næstved Skellet

Narkokørsel

Kørsel uden førerret

Lov om euf. Stoffer

Søndag 10.56 21-årig mand fra Næstved
Faxe Dyrehavevej Narkokørsel Søndag 12.41 36-årig mand fra Næstved
Sorø Vestmotorvejen Narkokørsel Søndag 21.23 25-årig mand fra Sorø
Korsør Elme Allé Spirituskørsel Lørdag 02.15 27-årig kvinde fra Slagelse

 

 

 

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi