Tag med på en fascinerende rundvisning på Vemmetofte Kloster den 2. oktober 2024 kl. 16.30. Direktør Leif J. Madsen vil guide dig gennem klosterets rige historie og arkitektoniske udvikling, fra middelalderens borganlæg til barokslottet og det moderne kloster.
En rejse gennem historien
Vemmetofte Kloster har en lang og spændende historie, der strækker sig tilbage til 1300-tallet. Oprindeligt et borganlæg med voldgrave og ringmur, blev stedet i 1600-1630 ombygget til et renæssanceanlæg. Fra 1715 til 1724 ombyggede Prins Carl klosteret til et hvidpudset barokslot, selvom pudset senere blev fjernet.
Skiftende ejere og stilarter
Klosteret har haft mange ejere gennem tiden, hvilket har resulteret i flere om- og nybygninger i forskellige stilarter. Den første kendte ejer var en svoger til Marsk Stig i begyndelsen af 1300-tallet, og senere fulgte bl.a. adelsslægterne Brock og Brahe. I 1694 købte dronning Charlotte Amalie slottet, som hendes søn, Prins Carl, arvede. Han og søsteren, Prinsesse Sophie Hedevig, levede deres liv på slottet.
Fra adelige jomfruer til moderne beboere
I 1735 blev klosteret etableret som hjem for adelige jomfruer. Siden 1975 har både ægtepar samt enlige kvinder og mænd kunnet bo på stedet, og i dag fungerer kirken som almindelig sognekirke.
Mødested og afslutning
Rundvisningen starter på P-pladsen ved krydset Vemmetoftevej/Klostervej. Derfra går man ad Klostervej til broen foran klosteret, hvor vi mødes kl. 16.30. Turen afsluttes på Skovfogedstedet, Ny Strandskov 4, hvor der serveres en let anretning inkl. 1 vand/øl/vin. Befordring til Skovfogedstedet er på egen hånd.
Praktisk information
Dato: Onsdag 2. oktober 2024
Tid: Kl. 16.30
Sted: Vemmetofte Kloster, Vemmetoftevej 42A, 4640 Faxe
Mødested: P-plads ved krydset Vemmetoftevej/Klostervej
Afslutning: Skovfogedstedet, Ny Strandskov 4
Entré: Inkl. mad og drikke
Arrangør: Alle
Underviser: Leif J. Madsen
Hold: 0289
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Oplev historien på Vemmetofte Kloster med Leif J. Madsen
Kilde: Kultunaut